Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager – en bog med noveller og tegneserier om bibelske fortællinger og temaer

Han ville gerne være astronaut. Og engang havde han været så dum at sige det i timen.

   ”Det er da også en flot drøm at have,” havde Søren sagt – det var læreren. Man kunne høre på tonefaldet at han ikke troede det kunne lade sig gøre. Især ikke for sådan en som Michael. ”Er det fordi du gerne vil være berømt?”
   Han kunne høre at nogle af de andre allerede var begyndt at grine lidt af ham. Men han ville ikke være berømt. Ikke specielt. Det var ikke derfor han ville ud i rummet.
Det var fordi der ingen mennesker var.


Michael bor i en lille by, der hedder Sogneager, sammen med Julie, Christian, Åse og en masse andre klassekammerater. De har alle en historie at fortælle: f. eks om at mobbe eller blive mobbet, om at miste en mor, om at være håbløst forelsket eller om at bryde en lov og svigte en veninde.

Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager rummer ti noveller med børnenes historier skrevet af Lene Kaaberbøl og Mette Finderup. Hver novelle følges af en bibelfortælling fortalt som tegneserie af Jan Solheim. I stærke billeder fortælles Skabelsesmyten, om Moses og De ti bud, Bjergprædiken, om Opstandelsen etc. Mens tegneserien direkte fortæller en historie fra Bibelen, har novellen en mere fri og abstrakt sammenhæng med de bibelske temaer i samme historie.

Til sammen serverer noveller og tegneserier etiske dilemmaer, livsproblematikker og alvor på et sprog, der appellerer til børn i alderen 9-14 år.

Bogen er velegnet til såvel kirkens undervisning af minikonfirmander som til Folkeskolens undervisning på mellemtrinnet i fagene Dansk og Kristendom. I Folkeskolen vil bogen især være relevant i opfyldelsen af Fælles Mål vedr. ”Bibelske fortællinger” og i anden række vedr. ”Livsfilosofi og etik”.

Du kan købe bogen ved klik her.